Hammaslääkäripalveluiden saatavuus parantunut Paltamossa

” Paltamolaisten hampaat ovat kyllä aika kehnossa kunnossa.” Huokaa hammaslääkäri Anita Tiihonen.

Syy tähän on tietysti se sama vanha, hampaita ei pestä tarpeeksi usein, jos koskaan ja litkitään sokerilimsoja. Osaltaan se johtuu myös Paltamoa pitkään vaivanneesta hammaslääkäripulasta. Pitäjä on kuulemma liian pieni elättääkseen yksityisen hammaslääkärin ja julkisella puolella ongelma on sama kuin muidenkin lääkärien suhteen, isot kaupungit ja yksityispraktiikat houkuttavat.

Toimituksessa onkin leikitelty ajatuksella, voisiko hammaslääkärin työvälineet asentaa johonkin pieneen linja-auton tapaiseen? Tällainen hammaslääkäriauto voisi tarjota palveluitaan laajemmaltikin ja lisätä huoletta hintaan jonkun kympin asiakkaan säästyneistä matkakustannuksista.

Onhan jo pitkään tiedetty, että hammashoito kannattaa, sillä monet vakavat mm. sydänsairaudet voivat olla lähtöisin rikkinäisistä hampaista. Nykyään sydänleikkauksiinkaan ei ryhdytä ennenkuin hampaat on hoidettu kuntoon. Ja kyllähän se parantaa elämän laatua ja vähentää särkylääkkeiden popsimista, kun ei tarvitse tuskailla hampaiden takia.

Tämän suhteen asiat ovat nyt siis kuitenkin paremmalla tolalla Paltamossa, kaksi hammaslääkäriä puurtaa pitkää päivää ja asiakasjonoja on ruvettu purkamaan hyvää vauhtia. On se mukava kuulla, että tässä kunnassa eivät aivan kaikki palvelut ole koko ajan menossa huonompaan suuntaan. AN

Kuva: AN

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s