Taidetta kaoppareissulla

Tervetuloa

Tervetuloa

Muutaman viikonlopun ajan on paltamolaisilla mahdollisuus pistäytyä taidenäyttelyssä kauppareissun yhteydessä tai vaikkapa ihan varta vasten. Kaksi paikallista taideharrastajaa Satu Kokkonen ja Irma Pöllänen yhdistivät voimansa ja järjestivät myyntinäyttelyn kirkonkylän keskustassa, K-marketin vieressä sijaitsevaan tyhjillään olevaan liiketilaan.

Itse kävin tutustumassa näyttelyyn perjantaina 10.5. vähän ennen sen sulkemisaikaa. Toinen järjestäjistä Satu oli jo ovella vastaanottamassa tulijoita, iloinen hymy kasvoillaan. Simatarjoilun jälkeen kiersin näyttelyhuoneen läpi ja nautin näkemästäni. Vaikka kyseinen huone ei olekkaan varsinaisesti näyttelyyn tarkoitettu ja valaistuksena oli pelkkä katosta tuleva yleisvalo, pääsivät esille laitetut öljyvärityöt ja akvarellit hyvin esiin, koska tila oli tarpeeksi avara ja tauluille oli annettu riittävästi tilaa.

Jutustelin samalla hieman järjestäjien kanssa vaikka en heitä varsinaisesti haastatellutkaan. Selvisi, että molemmat ovat harrastaneet maalausta jo pitemmän aikaa ja hakeneet lisäoppia tekemisiinsä mm. kansalaisopiston taidepiireihin osallistumalla. Satu kertoi maalaavansa lähes pääsääntöisesti öljyväreillä kun taas Irma sanoi tekevänsä sekä öljyväri, että akvarellitöitä.

Näyttelyssä oli järjestäjien mukaan käynyt ihan mukavasti väkeä. Mikä ettei, ihan laadukkaita teoksia oli esillä molemmilta taiteilijoilta ja niitä kyllä kelpasi käydä katsomassa.

Jäljempänä on muutama kuva näyttelystä, otettuna mukaani osuneella pokkarilla. Mahdolliset perspektiivivirheet ja hassut rajaukset menevät kuvauskaluston ja sen käyttäjän piikkiin.

Näyttely on auki vielä ensi viikonloppuna 17. – 19.5 klo. 10 – 17. Kannattaa käydä tsekkoamasssa.

herra Erkki

Satu ja Irma

IMG_0758

Maisema Kolilta/ Irma

IMG_0760

Suon hedelmät/ Satu

IMG_0761

Aamu/ Satu

IMG_0764

Öljyväritöitä/ Irma

IMG_0765

Öljyvärityö/ Irma

IMG_0766

Akvarelli/ Irma

IMG_0767

Kaksi akvarellia/ Irma

IMG_0768

Lisää Irman akvarelleja

IMG_0770

Öljyvärityöt Aarre , Korentoinen/ Satu

IMG_0771

Kaksi Irman Öljyvärityötä

One response to “Taidetta kaoppareissulla

  1. viitasammakko

    =D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s