Etusivu 05.07.12

Runon ja Suven päivä 2012

Eino Leinon päivää vietetään runoilija Eino Leinon syntymäpäivänä 6. heinäkuuta. Se on ollut vuodesta 1992 vakiintunut liputuspäivä, jota vietetään runon ja suven päivänä.

Lue lisää.

Näyttely huokuu mennyttä aikaa

Eija ja Tapani Homanen ovat koonneet matkansa varrella aivan upean kokoelman Paltamon Kanervaan. Kannattaa käydä katsomassa. Toinen toistaan hienompia kipsipatsaita on niin, että ei tiedä minne silmänsä laittaisi, ja ne lelut: Ne totisesti tuovat muistoja mieleen, vaikka minusta kyllä tuntuu, että ei meillä lapsena kyllä koskaan niin hienoja ollut, no jaa, ehkä jotain puisia.

Lue lisää.

Helteet tulevat – älä ruoki hukkaa

Älä ruoki hukkaa -hanke on tarttunut kotitalouksien ruokahävikin vähentämiseen. Maa- ja kotitalousnaiset on järjestänyt infotilaisuuksia, joissa on herätelty suunnittelemaan ruokaostoksia ja ruuan valmistusta sekä annettu käytännöllisiä ohjeita tähteiden hyödyntämiseen.
– Kotitalouksissa syntyy ruokajätettä kaksi kertaa enemmän kuin kaupoissa.

Lue lisää.

Syö kahden edestä?

Kuvaaja: Miia Klemetti

Vanha ja ei lainkaan viisas sanonta raskaana olevalle naiselle kuuluu otsikon lailla. Raskaana olevalla naisella voi edelleen tänäkin päivänä olla käsitys, että täytyy syödä kahden edestä tai kun on raskaana, on ”lupa” syödä niin paljon kuin napa ruskaa.  Kuvitellaan myös, että syödään vaikka vain herkkuja suurimmaksi osaksi se yhdeksän kuukautta, jos ei kerran muuta mieli tee. Herkuttelupäiviä kuitenkin on hyvä joskus pitää, ihan jo itsensä hellimisen ja mielenvirkeyden vuoksi – mutta joskus.

Lue lisää.

Enovainajan mandoliini

Kävimme sitten mekin kesälomamatkalla. Oikein Kempeleessä asti. Piti käydä serkkua katsomassa TK:n vuodeosastolla ja hakemassa Muhokselta enovainajan mandoliini, kun ei siellä kukaan osaa sitä soittaa. Ei sitä kyllä kukaan osaa soittaa meilläkään, mitä nyt Arttu joskus rimpauttaa jonkun takahampaita vihlovan serenadin.

Mutta roikkuupahan kotitalon seinällä ja sitä voi vieraille kehua, että siinä se on enovainajan mandoliini. Jos ei keksi muuta puheen aihetta.

Lue lisää.

Katso tästä Kainuun maakuntajuhlien tiedote.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s