Etusivu 06.12.12

Paltamon Työvoimatalo ja nuorisotyö yhdistävät voimansa

SAM_0636Nyt hymyilyttää – naurahtaa Pasi. Nimittäin Paltamon nuorisotyössä mukana työskentelevän työvoimatalon työntekijän, Pasi Rusasen kirjoittama rahoitushakemus poiki yhteistyötahoille 17 000 € verran rahoitusta Oulujärvi Leader – projektista. Tämä siis MORICON-projektin ensimmäistä pilottiviikonloppua varten. 

Mistä ihmeestä on siis kyse?

Lue lisää.

Mitä vihapuhe tekee medialle ja meille?

Asiasta järjestettiin seminaari Kuopiossa 29. marraskuuta. Toimittajalla oli kunnia olla paikalla Työvoimatalon edustajana. Läsnä oli lisäksi parikymmentä ihmistä, opettajia, opiskelijoita, toimittajia ja sosiaalitoimen henkilöitä.

IMG_0292

Seminaari kuului laajempaan sarjaan otsikolla ”Tutkimusretkiä lasten, nuorten ja nuorten aikuisten mediaympäristöön.” Tilaisuus oli osa Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutushanketta Media kansalaisuuden rakentajana (www.uta.fi/cmt/mekara). Aihe perustui Tampereen yliopistossa menneillään olevaan tutkimukseen Agressiivinen keskustelukulttuuri sananvapautta kaventamassa?

Lue lisää.

Herra Erkin mukana metsässä

IMG_0611Hyvä satunnainen lukija.

Nyt se sitten tuli, talvi nimittäin.

Tallustelin tällä kertaa kuukausittaisen kuvausreittini sunnuntaina 2.12. puolen päivän aikoihin. Pakkasta oli talviset 18 astetta ja edellisenä iltana satanut lumi pehmensi maiseman. Ilma oli kirkas ja talvisen lyhyen päivän valo värjäsi näkymän pehmein pastellisävyin. Kuukausi sitten oli lunta suunnilleen saman verran, mutta sehän suli sittemmin pois.

Lue lisää.

Muutosta vai muutosta

MH900434471Niin, muutin äitini puolen suvun tiluksille Paltamoon vuonna 2009, nyt muutimme mieheni isän puolen suvun maille Kajaaniin. Historian havinaa kuulen korvissani jatkuasti. Toivotaan, että lapseni oppivat arvostamaan näitä maita myös. Kajaanin asuinpaikassa on myös minun isän äidin lapsuudenmaisemia, ihan tuossa vajaan kilometrin päässä. On erikoista, kun olen siitä joskus kauan sitten  kävellyt ohi, tunsin kummallista yhteenkuuluvuutta, vaikka siinnä mäen päällä ei törötä edes enää taloa, saati ole siinnä ikinä vieraillut aiemmin.

Lue lisää.

Laku lukee

Hei

Minä olen Laku. Tykkään kovasti lukemisesta. Kyllähän tämä näin yksinkin sujuu, mutta paljon mukavampaa on lukea yhdessä emännän kanssa. Kun emäntä menee sohvalle pitkäkseen ja ottaa kirjan käteen, kömmin emännän pään ja kirjan väliin lukemaan. Lukeminen on kehittävää puuhaa niin kissalle kuin ihmisellekin – suosittelen

luen Roope-setää

Kuva&teksti: Riitta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s