Etusivu 07.06.12

Tuulesta voimaa

Ärjänselällä tuulet saavat valtavat voimat

Suomessa tuulee. Tuntuu, että sisämaan tuuletkin ovat viime vuosina voimistuneet ja kovia tuulia on nykyään kesät talvet. Tuulen antama energia on sangen tehokasta. Tuulivoimaloille on kannattajansa ja vastustajansa kuten on kaikissa asioissa. Maiseman ja maan arvon menetystä pelätään. Suuret tuulivoimatornit valtavine roottoreineen ja siipineen näkynee kauas, vaikka onhan tämä pienempi paha kuin joku suuri tehdas, kaivos tai ydinreaktori ja voidaanko pahasta puhua. Tuulivoimalat ovat myös muualla Suomessa ja muualla Euroopassa hyvinkin yleisiä, maisemissa siintävät pitkät rivit leppoisasti pyöriviä energiaa tuottavia tuulivoimaloita.

Lue lisää.

TE – Toimiston siirtymisestä Kajaaniin ei vielä päätöstä

Riitta Pyykkönen hoitelee vielä toistaiseksi Paltamon TE – toimistoa Työvoimatalon yläkerrassa, toisinaan häntä tuuraa Ari Torvinen Kajaanista. Toimisto on avoinna maanantaisin ja perjantaisin 9-12 ja 13-15.45 Heinäkuussa 2.7 – 27.7 toimisto on suljettu.

Asia ratkennee syksyllä, mutta jos näin käy, niin kunnan kanssa on kaavailtu jonkinlaisen yhteispalvelupisteen perustamista. Yhteispalvelupisteessä olisi kuntalaisten käytettävissä mm. tietokoneita ja sieltä saisi tarvittavia lomakkeita sekä neuvontaa koneiden käytössä. Mutta TE – toimiston virkailijaa siellä ei siis olisi, eli jos asia vaatisi välttämättä henkilökohtaisen käynnin, niin se tapahtuisi sitten Kajaanissa.

Lue lisää.

Paltamolainen kirjauutuus: Kainuun juustoleivän tarina

Kainuun kulttuurihistoriaan perehtynyt ja Helsingin yliopistossa väitöskirjaa valmisteleva Liisa Kurkinen Paltamosta on saanut uunista ulos uuden kirjan, joka kertoo Kainuun juustoleivän valmistuksesta, käytöstä ja siihen liittyvästä rikkaasta kulttuuriperinteestä. Kurkinen omistaa kirjansa kainuulaisille emännille kautta aikojen.

Lue lisää.

Mitä teit virkistypäivänä, Työvoimatalon työntekijä?

Anne Huotari ojensi  minulle tämmöisen seinäjulisteen, joka oli tehty erilaisista post-it lappusista, joissa oli jokaisessa kirjoituksia, mitä kukakin oli tehnyt vappunaattona, omaehtoisena virkistypäivänä.

Lue lisää.

Unelmia, haaveita ja toiveita

Oletko ikinä miettinyt tarkkaan mistä haaveilet, unelmoit, tai mitä sydämessäsi oikein hartaasti toivot. Veikkaan kovasti, että jokaisella meillä on kasapäin haaveita ja toiveita. Oletko koskaan kertonut elämänkumppanillesi tai ystävillesi mistä unelmoit? Moni voisi sanoa, että ihminen, jolla on paljon unelmia, elää pää pilvissä. Entä jos tämä unelmointi on ainut asia joka pitää heidät maanpinnalla?

Lue lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s