Etusivu 09.08.12

Pitkärantalaiset Paltamossa – venäjän opiskelu nosteessa

Pitkärannan aluehallinnon johtaja Olga A. Starikova ja Paltamon kunnanjohtaja Arto Laurikainen allekirjoittavat ystävyyskaupunkisopimuksen.

Pitkärannan aluehallinnon johtaja Olga Starikova ja hänen varahenkilönsä  Tatiana Potina olivat vierailulla Paltamon työvoimatalolla tutustumassa talon toimintoihin 3.8.2012, perjantaina. Anne Huotari esitteli tulkin välityksellä työvoimataloa ja myöhemmin kunnanjohtaja Arto Laurikainen esitteli kunnanvirastoa.  Pitkäranta on ollut Paltamon ystävyyskunta vuodesta 1989 ja matkan tarkoitus oli allekirjoittaa uusi ystävyyskaupunki – jatkosopimus vuosille 2013-2016.

Lue lisää.

Sienimetsään – mars!

Tämä sieni tuskin on syötävä? Mutta komea pari tämä oli Manamansalon saarella 4.9.2011.

Sienestäjien kausi on alkanut toki jo alkukesästä tiettyjen aikaisten lajien osalta. Nyt olemme menossa syksyä kohti ja sieniä syntyy – etenkin sateella. Nyt olisi tulossa ilmeisen mukava sienisato, sillä kesähän on ollut märkää. Sienestäjän, jopa kokeneen on hyvä kantaa mukanaan opasta sienilajeista, ettei vain satu mitään vahinkoa.

Lue lisää.

Nuoret kehitysmaiden ystävät ajavat Autolla Nepaliin

Joukko nuoria päätti lähteä autolla Nepaliin. Kuulostaa hauskalta ja pähkähullulta idealta, mutta taustalla on oikeasti halu auttaa, tehdä maailman epäkohtia tunnetuksi ja oppia siinä samalla jotain itsestä ja maailmasta.

Lue lisää.

Ilimojjae pitelöö

Sanotaan että naisten viikolla sataa aina, mutta tänä vuonna se on jäänyt ilmeisesti ikäänkuin päälle. Aamulla jouduin äyskäröimään, kun auton kattoluukku oli vuotanut. Hyvä auto kun pysyy vesi sisällä. Naapurin isäntä jupisi, että polttopuut eivät kuiva, homehtuvat vaan. Oli värkännyt latokuivurin puhaltamaan liiteriin poutapäivinä, se vaan että ei ole niitä poutapäiviä.

Lue lisää.

Oulujärvi tulvii

Tämän pöydän alla ei varpaat pysy kuivana

Ei tulvi enää pelkästään Pohjanmaa, vaikka Janne Tulkki niin laulussaan kertoo. Alkaa Oulujärvi, 4:ksi suurin Suomen järvi läikähdellä yli. Rannat sortuvat ja mitä siitä seuraa? Vettä tulee kesäisin taivaan täydeltä ja lunta talvisin tupaan saakka ja silti sähkönhinta vain nousee, mistä se sitten johtuu, kun sähköyhtiöt kuivina vuosina perustelee hintojen nousun veden puutteen vuoksi? Kajaanin päässä näkyivät laskevan vettä tänne alapuolelle, mutta lasketaanko sitä sitten Oulujärvestä pois?

Lue lisää.

Taas osutaan sorakuormaan

Perseidit on meteoriparvi.[1] Sen meteorit ovat peräisin komeetasta Swift-Tuttle I. Parven radiantti sijaitsee Perseuksen tähdistössä.[2]

Perseidien meteoriparvesta on tehty havaintoja jo kahden tuhannen vuoden ajan, ja varhaisimmat havainnoista ovat Itä-Aasiasta. Euroopassa parvi on tunnettu myös nimellä ”Pyhän Laurentiuksen kyyneleet”, joka viittaa keskiajalla kuolleeseenkatoliseen pyhimykseen.[3]  

Lue lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s