Etusivu 12.07.12

Kalaa Kalajärvestä

Kalajärviprojekti on sitten saatu päätökseen ainakin tältä kesältä. Katiskat olivat siellä viikon päivät ja saalis oli reilut kaksisataa viisikymmentä kiloa. Hankkeen vastaava Työvoimatalon puolelta, Seppo Keränen, taivastelee että kovin nopea on tuo särkikalan kiima, pari päivää ja se on sillä selvä. Lisäksi hän toteaa että katiskoiden silmäkoko olisi saanut olla vieläkin pienempi, ihan mitätöntä sinttiä täynnä koko järvi, hoitokalastukselle oli – ja on, siis tarvetta.

Lue lisää.

Kiusa se on pienikin kiusa

Kaksi pientä kaverusta marssivat elämän suuriin seikkailuihin käsi kädessä toistaan tukien ja huolehtien.

Kiusaaminen, olipa se vaikka kuinka pientä tahansa, voi olla kiusauksen kohteelle koko elämän muuttavaa ja musertavaa. Kiusaamista tapahtuu vauvasta vaariin, sitä tapahtuu harrastuksissa, työpaikoilla, kouluissa – kaikkialla! Otsikoissa on ollut kiusaamisen uhrien karmivia kohtaloita. Mitä niin pahaa joku on tehnyt, että ansaitsee jatkuvan häirinnän, solvaamisen ja nälvimisen, joka pahimmillaan menee vielä ruumiilliseen väkivaltaan kun henkinen ei enää riitä niille raukoille.

Lue lisää.

Kaksi kuukautta, kaksi työtä, kaksi päämäärää, yksi elämä

Lue lisää.

Herra Erkin mukana metsässä

Kesän alku, niin kuin kaikki tiedämme on ollut kylmempi ja sateisenpi kun mihin me olemme tottuneet muutamina aiempina kesinä.

Kesäkuun retken aloitus lipsahti minulla heinäkuun alkuun. Lähdin tällä kertaa matkaan tänään 3.7. kello kuuden aikoihin. Aamu oli pitkästä aikaa aurinkoinen. Säätieteilijät ovatkin lupailleet ilmojen vihdoinkin lämpenevän. Hieman kesäisempiä kelejä kaipailee jo monikin, mutta saa nyt nähdä. Kesätkään eivät ole veljeksiä näillä korkeuksilla.

Lue lisää.

Pieni suuri juttu

Männäviikolla uutisoitiin, että se pitkään ja hartaasti etsitty Higgsin hiukkanen olisi nyt löydetty. Kyse ei ole sen vähemmästä kuin painovoimasta. Painovoimahan on kaikkialla ja vaikuttaa kaikkeen, niinpä onkin hiukan harhaanjohtavaa puhua että jotain olisi ”löydetty”, ihan niinkuin kala olisi ”löytänyt” veden.

Lue lisää.

Oletko taikauskoinen?

Perjantai ja kolmastoista sattuu näin karkausvuonna aina heinäkuulle. Jos silloin musta kissa juoksee tikkaiden alta, rikkoo peilin ja kaataa suolapurkin, niin katti on luultavasti raivotautinen ja kotisi remonttijärjestelyissä olisi parantamisen varaa. Suosittelemme työturvallisuuskortin suorittamista.

Lue lisää.

Lue myös:

  • Eija Vallin runot – Vieraileva kolumnisti- palstalla
  • Paltarin Tori – muistathan että meillä on tori-palsta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s