Etusivu 13.09.12

Oletko kunnallisvaaliehdokas? – Kirjoita Paltariin

Paltari on riippumaton – siis ei – poliittinen verkkolehti, mutta kun me nyt kuitenkin olemme jonkinmoinen media, niin katsomme, että emme voi ruveta viheltelemään ja katselemaan seinille, näinkin tärkeässä ja koko yhteisöä koskettavassa asiassa kuin kunnallisvaalit.

Pidimme asiasta palaveria päätoimittajan kanssa ja päätimme antaa kullekin kunnallisvaaliehdokkaalle yhden mahdollisuuden kirjoittaa näkemysistään Paltarissa, niin että kirjoituksen pituus tulisi olla korkeintaan noin kaksi tuhatta merkkiä, ts. yksi A nelosliuska. Helpoimmin tämä tapahtuu sähköpostilla, toimitus@paltari.com , mutta kaikenlaisten muidenkin medioiden käyttö on sallittua, mielellään ei kuitenkaan tiiliskiven ympärille kiedottuna ja heitettynä toimituksen ikkunan läpi.

Lue lisää.

Työvoimatalon autokorjaamo avataan maanantaina

Upouusi nosturi kiiltelee entisen Keskusliikkeen myymäläautotallissa ja vilkas hyörinä vallitsee koko paikassa, paitsi että kaikki yrittävät tietysti välttyä parhaansa mukaan joutumasta toimittajan kameran tulilinjalle.

Lue lisää.

Palveluohjaajien ja työvalmentajien tapaaminen 7.9.2012 Paltamossa

Heikki Rantala ja crowdfunding konsepti, jolla rahoitettiin mm. Iron Sky elokuva.

Kainuun työvalmentajat ja ohjaajat kokoontuivat 7.9.2012 Metelinniemessä Paltamon Sydämessä.

Työvoimatalon dokumentoija – kehittäjä Heikki Rantala jatkoi toiminnanjohtaja Anne Huotarin tervetulosanojen jälkeen kertomalla Työvoimatalon hallituksen jo hyväksymästä ideasta ”Ajatusten kierrätyskeskuksesta”.  Kysymys on siis avoimesta hub-tyyppisestä tilasta, jossa voisi toimia yksityisyrittäjä / konsulttiyrittäjä, nettikauppa, verkkolehti, ja työtilaa sieltä voisi  vuokrata erilaisiin projekteihin jne.

Lue lisää.

Elämysmatkailua

Jättiläisenmaa. Hyvin osuva nimi Kivesvaaralle. Vaaran laelta avautuvan näkymän edessä tuntee itsensäkin vähän jättiläiseksi, kun katselee maisemaa niin korkealta. Tai sitten hyvin pieneksi.  Anja  ja Vesa  Homanen ovat saannet kyllä mahtavat puitteet matkailuyritykselleen.

Lue lisää.

 Kuusenruoste

Tauti kellastuttaa vain uusimman kasvuston

Joinakin syksyinä saatamme luonnossa liikkuessamme havainnoida kuusien oksilla kellastuneisuutta.  Kuusenruostetautina kansan keskuudessa yleisesti puhuttu tauti kellastuttaa uusimman kasvuston, josta ei ole puulle haittaa, mutta mikäli tauti vaivaa puuta useana vuotena peräkkäin, se hidastaa puun kasvua.

Tänä vuonna kuusenruostetta kuusissa esiintyy ahkeraan, on kuitenkin kyse kuusensuopursuruosteesta, kertoo dosentti Juha Kaitera Metsäntutkimus laitokselta.  Tauti kellastuttaa joko kaikki tai osan neulasista uusimmasta kasvustosta ja tauti ei tapa oksaa, vaan karistaa ”saastuneet” neulaset syksyn aikana pois.

Lue Lisää.

Talviturkinvaihtoviikko

Taas on se kirottu aika vuodesta kun koira vaihtaa karvaansa. Ja sitä sitten riittää kanssa. Miten ihmeessä noin pienestä koiranrääpäleestä voi lähteä niin paljon karvaa? Ja miksi ihmeessä syksyllä? Keväällä sen kyllä ymmärtää, kun tulee lämpimät ilmat, mutta syksyllä?  Eikö olisi paljon fiksumpaa kasvatella vain niitä kesäkarvojaan vähän pidemmäksi, niin ei tulisi vilu?  Mutta ei, se pitää vaihtaa koko turkki ja rääpiä entinen olohuoneen mattoon. Ja sohvan nurkkiin. Ja joka jumalan paikkaan, aina minun soppalautastani myöten.

Lue lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s