Etusivu 13.12.12

Työnohjauksella parempaan työhyvinvointiin

SAM_0635Ala – ja yläkoululaisten kanssa  jo yli kaksikymmentä vuotta toiminut Pertti Haataja lähti täydentämään ammatillista osaamistaan Aikuis – ja täydennyskoulutuspalvelun AIKOPA´n kautta työnohjaajan opintoihin.  Päätoimista työtään, eli oppilaanohjausta Haataja harjoittaa Vaalan yhtenäiskoulussa ja lukiossa. Vaalan uusi koulukeskus on juuri vihitty käyttöön lauantaina 1.12.2012.  Vaalassa hän on ollut opona viimeiset 9 vuotta ja sitä ennen hän oli opettajana Paltamossa 16 vuoden ajan.

Lue lisää.

Markkinahumua Kajaanihallilla

IMG_0331Nähtävästi Kajaanin ammattikorkeakoulun järjestämä joulutori oli yleisömenestys. Ajelin lauantaina aamupäivällä Purolasta päin, niin parkkipaikan valvoja viittoili menemään, että tämä on täynnä. Sain lopulta livautettua autoni keskuskoulun pihalle, ei se mitään, pikku kävely tekee toimittajallekin hyvää.

Lapsesta asti olen tottunut siihen, että joulumarkkinoilla on aina hyytävän kylmä ja ja torilla saa järsiä jäistä lakritsinpätkää näpit sinisenä, eikä tunne enää varpaitaan. Eipä ollut kylmä tällä kertaa. Väenpaljoudesta päätellen muutkin olivat huomanneet, että yhtähyvin voivat ostaa krää… tuotteensa Kajaanihallin lämpimässä.

Lue lisää.

Uzbekistanista vatsatanssijaksi Paltamoon

vatsatanssiTyövoimatalon pikkujouluissa perjantaina 30.11 esitti Nuria ihanan yllätysnumeron, itämaista vatsatanssia.  Hän on harrastanut vatsatanssia nyt 1,5 vuoden ajan, vaikka aloittikin sen jo vuonna 2008, mutta piti välissä muutama vuoden tauon.  Hän tanssii Oulussa Yasmine- tanssikoulussa ja käy kurssilla viikoittain junalla Paltamosta käsin.

Lue lisää.

Vahva salasana on vaikea arvata

neuvoo_lev100pxSalasanassa tulee olla monta merkkiä, mielellään ainakin kahdeksan. Nykyisin suositellaan jopa 15 merkkiä.  Se sisältää erikoismerkkejä kuten & tai %, isoja kirjaimia ja numeroita. Hyvä salasana ei saa sisältää käyttäjänimeä tai oikeaa nimeäsi. Myöskään sanat kuten: ”salasana”. tai ”omanimi” eivät ole hyviä. Eikä myöskään numerosarja kuten ”0000” tai ”1234”. Myös lemmikin nimen voi joku kalastaa tietoonsa.

Lue lisää.

Suru ei ole sairautta, syöpä on – entä erektiohäiriö tai peliriippuvuus?

MB900344842Sekä terveydenhuollon ammattilaisten että maallikoiden ja poliittisten
päättäjien keskuudessa on hyvin erilaisia näkemyksiä siitä, mikä on
sairautta ja mikä ei, osoittaa BMJ Open -lehdessä julkaistu
suomalaistutkimus. Julkisia varoja halutaan yleensä käyttää vain
sellaisten sairauksien hoitoon, jotka itse mielletään 'oikeiksi'
sairauksiksi - havainto, joka korostaa sairauden käsitteen tärkeyttä.

Lue lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s