Etusivu 14.06.12

Paltamon katukukkaset tulevat Työvoimatalolta

Otsikko ei ole yhtään harhaanjohtava. Tiistaina niitä jaeltiin ympäri kylää liikenteenjakajiin ja viinakaupan pihalle, Infoteriallekin vietiin pari.

Kukkaset somistavat kivasti katukuvaa, ikävä vain että puolet kylästä näyttää suurelta rakennustyömaalta, kun terveyskeskus ja silta ovat remontissa. No, sehän osoittaa vain sen, että kylä elää ja voi hyvin kun paikkoja kunnostetaan.

Lue lisää.

Aitiopaikalla….

Olen saanut seurata Paltamon täystyöllisyysmallin toimintaa vuodesta 2008 lähtien, ensin esiselvityksen tekijänä ja sen jälkeen malliin kuuluvien työnhakuklubien vetäjänä. Näiden vuosien aikana olen keskustellut kymmenien paltamolaisten työnhakijoiden kanssa tästä mallista ja sen toiminnasta. Mielipiteitä on ollut puolesta ja vastaan sekä kaikkea siltä väliltä eli niin monta mielipidettä kuin on mielipiteen lausujaakin. Keskustelut ovat kauttaaltaan olleet mielenkiintoisia ja koen olevani etuoikeutettu kun olen näitä kommentteja, pohdintoja, ideoita ja ajatuksia saanut kuunnella yli kolme vuotta.

Lue lisää.

Päiväkirja ei ole kuollut

Kainuun Opiston liikuntasali kelpaisi hyvin kirkoksi.

Mutta aika henkitoreissaan kyllä facebookin takia. Kyllähän jotkut pitävät päiväkirjaa feissin päivityksen lisäksi, mutta kyllä se tuppaa viemään ajan ja innostuksen se nettihömppä.

Muun muassa tämä tuli ilmi, kun Työvoimatalo kustansi meidät toimittajat Kainuun Opistolle ”Päiväkirjamerkintöjä” nimiselle kurssille. Palkkaa ei toki saatu, kun oli viikonloppu, mutta oikein avartavia ajatuksia päiväkirjoista ja kirjoittamisesta yleensäkin.

Lue lisää.

Työtä ja Tupperwarea

Työvoimatalolla pidettiin keskiviikkona Tupperware esittely (no, sehän tästä vielä puuttuikin, moni huokaa mielessään). Esittelijänä oli Marisanna Jarva, Paltamolainen vaikuttaja tuoreehkon jälkikasvunsa kera.

Esittely näkyi kiinnostavan naisihmisiä kohtalaisesti, jostain syystä miehenpuolet loistivat poissaolollaan, näistä tasa-arvon ajoista huolimatta.

Lue lisää.

Työvoimatalon naisilta osaamista pienoismalliin

Paltamon Työvoimatalon käsityöpajan Katja Heikkinen ja Kati Heikkinen ovat tehneet Kontiomäen Shellillä esillä olevaan Paltamon kylän pienoismalliin nimikylttejä 39 kappaletta.  Kokopäivätyönä kyltteihin meni noin viikon verran aikaa.  Käsityöpajan työnvastaavana toimii Marja Leinonen.

Projekti tuli työvoimatalolle Oulujärvi Leader – yhdistykseltä, toiminnanjohtajalta Pirjo Oikariselta.

Lue lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s