Etusivu 15.11.12

Iltamaperinnettä

Kiehimänsuun kyläseuran aktiivit tekivät oman osansa perinteikkään iltamatoiminnan uuden tulemisen hyväksi. Lauantaina 10.11 järjestetyt Isänpäivä-iltamat saatiin järjestetyä todella nopealla aikataululla.Lopullinen päätös juhlista varmistui vasta edellisen tiistai-illan kokouksessa, kun tieto kyläseuran sihteerin anomasta viranomaisluvasta saatiin.

Lue lisää.

Valintojen tie – nuorilta nuorille

Paltalinnassa järjestetään 20-21.11.2012 tapahtuma Valintojen tie, jonka kohderyhmänä ovat yläkoululaiset 6-8 luokkalaiset oppilaat. Tapahtuma on kaksipäiväinen, sillä osallistuvia oppilaita on yli sata ja elämyspolkua kuljetaan pienissä 6 – hengen ryhmissä, joten ryhmiä on monta.

Tapahtumasta tulee artikkeli seuraavassa lehdessä, joten nyt en avaa ohjelmaa sen enempää,  sillä järjestäjät eivät halua paljastaa elämyspolusta liikaa etukäteen. Tapahtuma käsittelee kuitenkin valintoja elämässä, liittyen päihteisiin, huumeisiin ja muihin houkutuksiin.

Lue lisää.

Mikä ihmeen Movember?

Lue lisää.

Vihapuhe versoo viinasta?

Autoilun alkuaikoina, kun ne olivat hitaita ja harvinaisia ja tietkin olivat mitä sattuu, niin niillä sai ajaa niin kovaa kuin niillä pääsi ja niin kännissä kuin vain ratin takana pysyi. Rumaa jälkeähän siitä tuli ja oli pakko ruveta keksimään kaikenlaisia rajoituksia.

Internetin kanssa ollaan menossa vähän samassa vaiheessa. Alkoholi tehostaa luovuutta ja se onkin mukava ottaa parit neuvoa antavat kun lähtee nettiin seikkailemaan. Mutta niinkuin viinan kanssa yleensä, niin siinä helposti karkaa mopo hankeen ja tulee kirjoitettua kärkevämmin, kuin oli alunperin tarkoitus ja sitten kohmeloissaan ei ilkeä ruveta perumaan niitä puheita, ettei tyystin menettäisi kasvojaan. Näin juovuksissa syntyneestä ajatuksesta tulee rasistinen vakaumus, josta on pakko pitää kiinni myöskin selvinpäin.

Lue lisää.

Lapsen spesiaalipäivä, on jokainen päivä

Nykyään on trendi, joskaan niin järkevä, että lapsille syntymäpäivistä tehdään valtava tapahtuma. Se on lähes sirkushupia, ehkä itse tilanteessa lapsille, mutta ei aikuisille. Aikuisille tämä on stressin paikka, se on osittain kilpailua ja osittain omantunnon ja itsetunnon pönkitystä, se on myös outoa ajattelutapaa siitä, että kun itsellä ei ollut ”häävejä” syntymäpäiviä, niin täytyy ne omille järjestää sitten aivan erityiset, spesiaalit.

Lue lisää.

Talvivaaralla pelottelu alkaa mennä jo naurettavaksi

Uraani, niinkuin monet muutkin raskasmetallit, on kemiallisesti myrkyllistä, mutta säteilyn suhteen näyttää suhteellisuudentaju hieman hämärtyneen.

Luonnonuraanin säteilyn pelkääminen on niinkuin pelkäisi ruskettuvansa kuutamolla.

Toki kipsisakka-altaan vuoto oli ympäristörikkomus, ellei peräti rikos, mutta loppupelissään se on silti vain savista vettä. Telkkarissa puhuttiin jo ”uraaniliuoksesta”.

Lue lisää.

Marraskuu

Sadetta, loskaa

taivas pilvessä

laidasta laitaan.

Harmaata,

ankeaa,

masentaa,

ahdistaa.

Aamun valjetessa

valoisa yllättää,

saa hymyilemään.

Vitivalkoinen ikkunamaisema,

jäisiä kukkia porstuan ikkunassa,

pumpulilunta nurmikon peittona,

puidenoksilla,

uintipolulla –

Valoisaa marraskuuta!

Marja Leskinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s