Etusivu 16.08.12

Uusi toimihenkilö Heikki puhaltaa uusia tuulia talon toimintaan

Työvoimatalolla aloitti noin kaksi viikkoa sitten Heikki Rantala,  uudessa dokumentoija-kehittäjä- toimenkuvassa. Alustavasti työsopimus on tehty viidelle kuukaudelle.

Tarkoitus on siis dokumentoida se, mitä työvoimatalolla on saatu tähän mennessä aikaan, mutta myös kehittää uutta ja siihen Heikki on tarttunut nopeasti esittelemällä uuden, varsin kehityskelpoisen idean. Tästä ideasta kuulemme myöhemmin, kun se on valmis uutisoitavaksi.

Lue lisää.

Lämmin ja aurinkoinen maakuntajuhla

Ainakin sään puolesta. Järjestelyt ja ohjelma sujuivat vuosien rutiinilla – olihan kyseessä jo neljästoista kerta.

Lue lisää.

Kultahippu painaa melkein 80 kiloa

Kultahippu on vähän yli 3 vuotias uros.

Mieslahdessa asuu Hautasen perhe, jolla on Kultahippu. Kultahippu on poro, joka on ollut perheen lemmikkinä jo melkein kolme vuotta. Poro on uros ja kasvaa vielä 4 vuotiaaksi, lisäten massaansa laiduntamalla. Näennäisesti heiveröisestä painostaan huolimatta Kultahippu jaksaa vetää useampaa sataa kiloa,  jos haluaa. Emäntä Merja Hautanen nimittäin kertoo, että poro on sen verran omapäinen, että tarkistaa kuka kyydissä on ja päättää sen perusteella viitsiikö vetää kyytiläistä, vai ei.

Lue lisää.

Mallia Vaasasta

Kuva: Sanna Schroderus

Kainuu, ainakin Kajaanin kaupunki saisi ottaa esim. Vaasasta mallia virikealueiden luomiseen. Kajaani tarvitsee paljon muutoksia, että muuttovirtaus olisi enemmän takaisinpäin, kuin poispäin. Ihmisten ja etenkin perheellisten kesken kuulee puhuttavan, että puistoja, aidattuja, suuria, alueita/leikkisektoreita isoille ja pienille saisi Kajaanissa olla.

Lue lisää.

Kaikki mitä haluat tietää Suomesta, samassa osoitteessa

Kun tarvitset tietoa julkisista palveluista tai haluat hoitaa asioitasi verkossa, aloita Suomi.fistä! Suomi.fi on julkishallinnon yhteinen palvelu kansalaisille. Portaalista löydät asiointipalvelut ja lomakkeet, tietoa palveluista, lait sekä julkishallinnon uutiset.

Lue lisää.

Ihmiset, eläimet ja autot syövät samaa maissia

Miltei puolet maailman viljasadosta korjataan vain kolmen maan alueelta, Kiinasta, Yhdysvalloista ja Intiasta. Niiden kunkin kokonaissato ylittää 200 miljoonaa tonnia. Kun mukaan lisätään EU:n maatalousjätin Ranskan tuotanto, puolet maailman sadosta on koossa. Lisäksi kolmen muun maan, Indonesian, Venäjän ja Kanadan, sato ylittää 50 miljoonaa tonnia. (Tilastokeskus)

Lue lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s