Etusivu 20.09.12

Ahdistaako pahat uutiset ja maailman meno?

kuva: Papunet, Annakaisa Ojanen

Kahdeksanvuotiaan lapsen surmasta uutisoidut jutut ovat nostaneen valtavan kohun ja sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa jaetaan ja on jaettu paljon asiaa koskevia artikkeleita. Ihmiset ovat suhtautuneet niihin ristiriitaisesti, jotkut lukevat ja kauhistelevat, toiset suuttuvat silmittömästi, sillä he eivät halua näitä pahoja uutisia nähdä ollenkaan. Sama koskee eläinaiheisia juttuja, eläinten pahoinpitelyitä ja hyväksikäyttöjä.

Lue lisää.

Velassa kuin tervansoutaja

12.09.12 Johtava velkaneuvoja Kirsi Määttä luennoi Työvoimatalolla. Ylivelkaantuminen lienee yksi aikamme pahimpia ongelmia ja yleensä se on kaikkien muiden ongelmien, joko syy tai sitten seuraus.

Kainuun maakunta – kuntayhtymä yrittää velkaneuvonnalla pelastaa mitä pelastettavissa on, mutta tehtävä ei varmaankaan ole niitä helpoimpia.

Lue lisää.

Niitä kuvia Kivesvaarasta

Kun tuli kerran luvattua. Ajelin sinne keskiviikkona puoliltapäivin, sattumalta sinne oli juuri tulossa veteraaniryhmä Kajaanista, lie tuossa ollut jokunen Paltamosta ja Sotkamostakin, niin otin sitten jonkun kuvan kattauksestakin. Anja Homanen oli leiponut erinomaista sienipiirakkaa , suppilovahveroita. Ihmettelin että miten hän on niitä löytänyt, myöhemmin muuan pariskunta tiesi kertoa, että ne kasvavatkin yleensä juuri vaarojen laella, ei niitä täällä alavilla mailla juuri näe. Vesa Homanen tiesi kertoa että Vesa Hyyryläinen aikoo rakentaa kalasääkselle pesän sinne rinteeseen. Ei ole lyöntivirhe. Minusta se kirjoitetaan sääksi eikä sääski. Saapa nähdä kiinnostaako se itse lintua, meinaan se pesä, tuskin se siitä välittää miten sen nimi kirjoitetaan.

Lue lisää.

Paltamon kunnan uusi verkkosivusto on testikäytössä

Lue lisää.

Kärähtääköhän sähkövatkain?

Joskus, sateisina ja muinakin päivinä iskee se vimma puuhata keittiössä. Tänään sitten päätin urakoida.

Aloitin porkkanakakulla, sitä ei kannata tehdä pientä annosta, vaan kerralla pellillinen ja vaikka pakastaa ilman kuorrutetta osa. Lue lisää.

Pari Marja Leskisen runoa

Kuva on syksyiseltä Mainuanjoelta.

Lue lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s