Etusivu 22.11.12

Freedom Writers – inspiroima iltapäivä

Tilaisuuden aluksi katsottiin elokuva Freedom writers, joka oli oikeastaan aika ahdistava kuvaus siitä, miten huonosti nykyamerikalla oikein meneekään.  Los Angelesin alueen alakulttuuri on vajonnut primitiiviselle tasolle, jossa ihmiset ovat jakaantuneet keskenään taisteleviksi heimoiksi, enimmäkseen roturajojen mukaan ja vähän jokaisella on jonkinlainen käsiase ja ruumiita tulee kuin heinää.

Tämä opettaja, Erin Gruwell, ryhtyi suorastaan pakkomielteisesti välittämään näistä nuorista, jotka olivat hänen äidinkielen luokallaan ja onnistui hankkiutumaan oitis napit vastakkain luutuneen koulujärjestelmän kanssa.

Lue lisää.

Valintojen tien päässä

Viime viikolla esittelimme alustavasti  Valintojen tie-tapahtuman joka pidettiin eilen ja tänään; 20-21.11.2013 Paltalinnassa.

Työvoimatalon kuntoutusohjaajana toimiva Birgitta Koponen toi idean ”Valintojen tiestä” mukanaan Koillis-Savosta, missä nuoret toteuttivat tapahtumaa 8 vuoden ajan. Tapahtuman ideana on, että nuoret tekevät nuoruudesta ja sen valinnoista reittiä toisille nuorille, yhteistyössä erilaisten aiheeseen liittyvien toimijatahojen kanssa. Kuten edellisessä artikkelissa kerrottiin, yhteistyötahoja oli monia; (Työvoimatalon nuoret, toimihenkilöt, koulut, poliiisi, terveyden- ja sosiaalihuolto, perhetyö, MLL, Paltamon lasten ja nuorten verkosto, Kainuun maakunta-kuntayhtymä.) Päävastuun tapahtumasta suunnitteluineen ja toteutuksineen kantoi Paltamon Työvoimatalon nuoret  ja toimihenkilöt. Vapaaehtoisena mukana oli sh-opiskelija Sari Tauriainen. Eri huoneissa oli teemat, jotka liittyivät valintoihin joita nuoret ja lapset joutuvat elämässään kohtaamaan, liittyen erilaisiin houkutuksiin, päihteisiin ja alkoholiin.

Lue lisää.

Talvivaaran metallitehtaalle käynnistyslupa

Talvivaara

21.11.2012

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n (jäljempänä ”Talvivaara” ja ”Yhtiö) Sotkamon kaivoksen metallien talteenottolaitos on saanut tänään 21.11.2012 Kainuun ELY-keskukselta käynnistysluvan.

Metallitehdas on ollut suljettuna 4.11.2012 lähtien kaivoksen kipsisakka-altaassa tapahtuneen vuodon sekä sitä seuranneiden riskianalyysien ja turvallisten toimintaedellytysten varmistamisen vuoksi.

Lue lisää.

Nuoret uskovat varallisuuden kasvun tuovan onnea

OP-Pohjola-ryhmä 

Lehdistötiedote 18.10.2012

Nuoret uskovat varallisuuden kasvun tuovan onnea

OP-Pohjolan kotitalouksien barometrin mukaan noin puolet suomalaisista uskoisi olevansa onnellisempia, jos heidän tulonsa olisivat nykyistä suuremmat tai heillä olisi enemmän varallisuutta. Silti vastaajat kokivat, että onnellisimmaksi heidät tekevät hyvä arki, perhesuhteet ja terveys. Varallisuuden arvostus väheni iän karttumisen myötä, eli nuoret aikuiset arvostivat varallisuutta enemmän kuin seniorit. Silti vain 25 prosenttia vastaajista koki varallisuuden kasvattamisen itselleen tärkeäksi, nuoret enemmän kuin vanhemmat ikäpolvet. Tutkimuksessa myös vapaa-aika ja harrastukset koettiin tärkeiksi.

Lue lisää.

Ennen oli vain Tupperwaret nykyään tuhat muuta

Nykyään kaiken maailman kotikutsuja satelee kokoajan enemmän ja enemmän. On meikkiä, laukkuja, koruja, muovikippoja, vaatteita jos jonkin merkkistä ja materiaalina kierrätys tai joku ihan muu.

On leluja (niin pienille kuin isoille), sisustustavaraa ja kynttiläkutsua, lisäksi ties mitä!

Lue lisää.

Traktorintuunaaja

henkilöt,kuljetus,maanviljelijät,maanviljely,maanviljelyskoneet,maatilat,miehet,teollisuus,traktorit

Piti ihan jakaa lehdessä tämän ruotsalaisen traktoriharrastus. Pitkä ja pimeä talvi kai se on ruotsissakin, niin ei ole muuta tekemistä, kuin viritellä naurettavia vempaimia.

Ilmeisesti siinä on Zetoriin ympätty pakokaasuturboa ja muita herkkuja. Veikkaampa että vaihteisto ja perän palaneettapyörästö eivät ole kovin pitkäikäisiä tuolla konseptilla.

Mutta hyvin näkyy kyntäminen sujuvan ilman auraakin. Ehkäpä tässä on vastaus maatalouden jatkuvasti kasvaviin tehokkuusvaatimuksiin. Tuolla pelillä ei toukotöissä kauan nokka tuhise.

Olikohan silti ihan fiksu veto laittaa tuo video Iltalehteen? Selvästikin siinä ajellaan yleisillä teillä lievästi sanoen laittomalla kulkupelillä. Paikallinen nimismies laittanee sakkolapun postissa. AN

http://www.iltalehti.fi/iltvhullumaailma/20121118015286341_a6.shtml

Kuva: Office

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s