Etusivu 26.07.12

Keittiötöiden osaaminen on tarpeellista kaikille

Saara Huumonen

Aloitin työt työvoimatalolla heinäkuussa 2011 Ravintola Pullaterian vastaavana ohjaajana. Olin saanut pedagogiset opinnot päätökseen kesäkuussa ja nyt minulla oli oiva mahdollisuus soveltaa saamaani oppia käytännön työssä. Opinnot vaikuttamisen psykologiasta ja ryhmädynamiikan säännönmukaisuuksista olivat tarpeen. Toisiin ihmisiin vaikuttaminen on yksi elämämme kiehtovimmista sekä myös herkimmistä asioista.

Lue lisää.

Paltamossa v.75 syntyneet tapasivat

Luokkakokouksessa mukana olleet
kuva: Katariina Kemppainen

Entinen paltamolainen Tero Hiekkalinna kutsui koolle kaikki Paltamossa yläasteella ja lukiossa opiskelleet, jotka ovat syntyneet vuonna -75.  Idea kokouksesta syntyi, kun he sattumalta tapasivat Ulla Leinosen ja Sari Leppäsen kanssa Kuhakunkku tapahtumassa kesällä 2011. Luokkakokoukseen saapui noin 20 henkeä, kun tapaamispäivä toteutui viime lauantaina 21.7.2012. Jälkikommentit tapahtuman FB-sivuilla ovat olleet erittäin positiivia, ihmisille jäi hyvä fiilis ja uutta tapaamistakin ruvettiin jo kaipailemaan, vaikka ensi vuodeksi.

Lue lisää.

Oppia ikä kaikki

Aherruksen talvikausi oli takanapäin. Kevätaskareet ja kesäsuunnitelmat tunkeutuivat väkisinkin ainakin ajatuksiin. Ensin täytyi tehdä jonkinmoinen yhteenveto opiskelusaavutuksista. Se ei tietenkään olisi pakollista, koska tässä iässä   ( 60+ ) opiskelu on enemmän harrastus , ei tarvitse tuntea  suoritus- tai tutkintopaineita. Kaikki oli saatua, mitä on oppinut. Se oli suurta elämänrikkautta. Niin minä sen koen.

Lue lisää.

Eppu Normaali Vuokatin kesäyössä

Houkuttelivat minut, vanhan äijän, Eppu Normaalin konserttiin Vuokatin Katinkultaan perjantaina. Pankaapa merkille kuvassa näkyvä kello, vanhojen äijien nukkumaanmenoaika oli jo reippaasti ohi, eikä pääesiintyjästä ollut tuolloin vielä tietoakaan.

Lue lisää.

Tiiliskivielektroniikkaa maailmanlopun kulkineessa

BMA Amica lienee ensimmäinen Suomeen tuotu häkkyrä, jota voi hyvällä tahdolla kutsua mopoautoksi, sitä ennenhän ei ollutkaan muuta, kuin niitä sinisiä invamopoja, jotka oli muotoiltu mahdollisimman rumaksi ja jotka tietysti nykyään ovat retroa ja suurta huutoa. Huutoa on toki piisannut Amicankin kanssa.

Lue lisää.

MÄKÄRÄ VALMIS!

Luottamusmies Kari Hällström

Koskaan et ole liian vanha tekemään ja kokeilemaan jotain uutta. Syksyllä 2011, en ollut koskaan edes nähnyt, miten venettä tehdään. Kesällä 2012 ajelen omatekemällä veneellä Oulujärvellä. Tunne on jotain toista, kuin että olisin käynyt ostamassa veneen ja ajelisin sillä. Tämän kaiken mahdollisti Paltamon kansalaisopisto. Suosittelen.

Työvoimatalokin antaa mahdollisuuden kokeilla ja tehdä jotain uutta. Mikset sinäkin kokeilisi?

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s