Etusivu 27.12.12

Työvoimatalon hallittu alasajo alkaa tammikuussa

Anne Huotari”Työtä kaikille” – hankkeen virallinen nelivuotiskausi on siis nyt tullut päätökseen ja budjetoitua rahaa on jäänyt yli, tämä mahdollistaa toiminnan pyörittämisen vielä viidennen vuoden ja todistaahan se sen, että toiminta on ollut ainakin jossainmäärin kannattavaa.

Työpaikkakokouksessa 18.12 toiminnanjohtaja sanoi että aloitamme ns. loiventamisen vuoden alusta. Useimmille läsnäolijoille tämä lienee tuttu käsite, hän totesi hieman sarkastiseen sävyyn.

Lue lisää.

Joulun alla tapahtunutta

Kauneimmat joululaulut Kiehimän koululla.

IMG_0755

Torstaina 20.12.12 kauneimpia joululauluja laulettiin Paltamon vanhimmalla koulutalolla. Tähän kyläseuran aloitteesta pidettyyn tapahtumaan saapuivat jouluhenkisiä laulattamaan Paltamon seurakunnan edustajina kanttori Natalia Novikova, lähetyssihteeri Pirjo Turunen, sekä eläkkeellä oleva rovasti Martti Turunen.Turuset kertoilivat laulujen lomassa seurakunnan toimintaan liittyvistä ajankohtaisista asioista ja lopuksi Martti Turunen siunasi paikallaolijat.Tämän 40v. vanhan lauluperinteen pitopaikakkana kylätaloksi muutunut koulurakennus osottutui oivaksi valinnaksi.

Lue lisää.

Ennätyssuuri älypuhelinten myynti on kasvattanut Euroopan nettipelaamista raportoi Gaming Club

älypuhelinApple, joka julkisti uuden iPhone 5 -mallin Suomessa 28. syyskuuta, on raportoinut uuden laitteen ennätyssuuren myynnin älypuhelinten myynnin kasvaessa nopeasti kaikkialla Euroopassa, raportoi Gaming Club. Apple myi yli 5 miljoonaa iPhone 5 -puhelinta pelkästään julkistusviikolla lyöden näin viime vuoden iPhone 4S -mallin 4 miljoonan myydyn laitteen ennätyksen.[1]

Lue lisää.

Hammaslääkäreiden vastaanotolla puhutaan turhan harvoin tupakoinnista

MH900056333Hammaslääkäreiden vastaanotolla puhutaan turhan harvoin tupakoinnista - Koulutus lisää hammaslääkäreiden ja suuhygienistien toteuttamaa tupakasta vieroitusta.

Hammaslääkäreillä ja suuhygienisteillä on hyvä mahdollisuus vaikuttaa potilaidensa tupakointiin, mutta erityisesti hammaslääkärit tarttuvat tähän mahdollisuuteen turhan harvoin. Koulutus näyttää kuitenkin olevan tehokas tapa lisätä tupakkavieroitusta suun terveydenhuollossa, osoittaa Helsingin yliopistossa 7.12. tarkastettava väitöstutkimus.

Lue lisää.

Koillinen ratayhteys parantaisi pohjois-suomen vetovoimaa

Beginnings_(4367851468)

Oliko Muurmanskiin mänijöitä?

Kontiomäki – Taivalkoski – Ruka – Salla radan vaikuttavuusselvitystä tekevän EP-Logistics Oy:n osastopäällikkö Matti Utriainen kertoi, että odotettavissa olevat kaivannaisteollisuuden tarpeet eivät yksin riitä kattamaan kannattavaa raideliikennettä, mutta Ylä-Kainuun, Koillismaan ja Ylä-Lapin hyödyntämätön puureservi ja patoutunut hakkuutarve tuovat lisäkäyttöä ratayhteydelle. Uuden radan rakentaminen edellyttää rahtiliikennettä pohjoisesta joko kaivoksilta tai transitoliikenteenä. Kontiomäki – Taivalkoski ratayhteyden peruskorjaus on laskelmien mukaan kannattavaa, jos arvioidut liikennemäärät toteutuvat. Taivalkoski toimisi rahti- ja matkustajaliikenteen solmukohtana.

Lue lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s