Etusivu 29.11.12

HIOMO-koulutus alkoi

Maanantaina 26.11 alkoi HIOMO-koulutus, jonka järjestää Kajaanissa pääpaikkaa pitävä Intotalo – yrittäjyyden valmennuskeskus. Nimensä koulutus on saanut siitä, että koulutuksen aikana hiotaan omaa mahdollista yritysideaa. Vaikka yritysideaa vielä ei ole, niin  omia valmiuksia ja kykyä arvioida valmiuksiaan kehitetään monipuolisen prosessin kautta.

Lue lisää

Iäkkäänpuoleista puuta

17 Lokakuuta pidettiin Työvoimatalolla avoimien ovien päivä jolloin muun muassa järjestettiin arvauskilpailu Jani Kultarinteen paikalle toimittaman kelopuun iästä.

Lähimmäksi osui Pentti Saastamoinen 353 vuoden arvauksellaan. Puun virallisesti vahvistetuksi iäksi saatiin 355 vuotta.

Lue lisää.

Pohjoismaisen palovaroitinpäivän yhteydessä vietetään paloturvallisuusviikkoa 24.11.–1.12.2012

File:Candela al buio.jpg

Pohjoismaiden paloturvallisuudesta vastaavat ministerit ovat päättäneet, että Pohjoismaissa vietetään vuodesta 2012 alkaen vuosittain palovaroitinpäivää aina 1. joulukuuta. Norjassa ja Ruotsissa palovaroitinpäivällä on jo pitkät perinteet. Suomen lisäksi Tanskassa ja Islannissa aloitetaan vastaava perinne tänä vuonna.

Tavoitteena on, että paloturvallisuusviikosta tulisi vuosittainen tapahtuma, jolla herätetään kiinnostusta paloturvallisuuteen yhteistyössä alan eri toimijoiden kanssa. Paloturvallisuusviikon suojelijana toimii sisäministeri Päivi Räsänen.

Lue lisää.

RKTL, Evira ja Kainuun ELY-keskus selvittävät kalastovaikutukset Talvivaaran kaivosalueen jätevesien vaikutusalueella

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL), Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ja Kainuun ELY-keskus ovat laatineet kalojen näytteenotto- ja analyysisuunnitelman Sotkamossa sijaitsevan Talvivaaran kaivosalueen jätevesien vaikutusalueelle. Tavoitteena on selvittää nykytilanne vesistöihin päässeiden jätevesien mahdollisesti aiheuttamista kudosmuutoksista kaloissa sekä kudoksiin kertyneet raskasmetallipitoisuudet.

Lue lisää.

Allergioita ja gluteenittomia leivonnaisia

Äidilläni todettiin ”miljoona” allergiaa, voi olla että varsinaisia aiheuttajia on vain pari, mutta liitännäisiä monta. Tämä onkin hyvin pulmallista, koivunkukinnan aikaan tällaiset allergikot eivät voi syödä juuri mitään, etenkin jos näitä mahdollisia liitännäisallergioita on paljon. No, nyt ei kuki koivu, eikä pölise heinät ja äidilläni onkin helpottanut monet allergian oireet. Kuitenkin oireita aiheuttivat mm.kotimaiset viljat, vehnä, ohra ja ruis, kauraakin piti kuulemma välttää. Niinpä piti minun alkaa suunnitella äidilleni syömisiä, sillä sellaisista hommista pidän.

Lue Lisää.

Kiinalainen juttu

Olisikohan tässä itsepäisyyden ennätys? Näin siinä käy kun kumpikaan osapuoli ei anna neuvotteluissa tuumaakaan periksi. Bongasin tämän perjantain Ilta-sanomista ja ajattelin että eikös Kiinan pitänyt olla kommunistinen valtio? Luulisi että siellä yksilön oikeudet jyrätään 10 – 0 ? Ainakin Suomessa kunta olisi  pakkolunastanut tuon tontin ilman sen kummempia luulemma. AN

http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-1288518536866.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s