Etusivu 10.01.13

Kivat popat

tuliEnnenaikaan, kun sattui isännällä sauna palamaan niin eipä siinä ollut paljonkaan tehtävissä. Korkeintaan naapuri tuli ystävällisesti kysymään että ” hyvinkö pallaa” ?

Sittemmin on keksitty sellainen kuin tulityökortti. Sen myöntää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK päivän kestävällä lyhytkoulutuksella.

Lue lisää.

Hallituksen jäseniä 1

Olemme täällä Paltarissa saaneet päähämme tehdä juttusarjan hallituksen jäsenistä. Arvelimme että onhan se mukava ainakin Työvoimatalon väelle vähän tietää että minkälaiset ihmiset näitä päätöksiä täällä oikein pyörittelee. Kysymykset ovat suurinpiirtein samat kaikille ja julkaisemme näitä sitten sitä mukaa kun saamme haastatteluja ja ilman senkummempaa järjestystä.
Ensimmäiseksi sattui Pirjo Nuottimäki:
vaalikuva - KopioMiksi olet mukana ?
Minulla on pitkä ja monipuolinen työkokemus. Olen toiminut eri yrityksissä lähellä yritysjohtoa, projektipäällikkönä monissa eri hankkeissa ja nykyään toimin itseni työllistävänä yrittäjänä, joten minulla on hyvä kokemus yritystoiminnasta eri puolilla Pohjois-Suomea ja haluaisin siitä syntyneitä näkemyksiä jakaa työvoimatalon ja Paltamon hyödyksi. Lisäksi olen hoitanut nyt jo reilun kahden vuoden ajan alueen matkailun kehittämistä ja markkinointia Oulujärven Jättiläiset ry:ssä Paltamosta käsin ja haluan tuoda myös tämän toimialan näkökulmaa.

Juoppohullun päiväkirja

(Elokuva-arvostelu)

Juoppohullun_päiväkirja_-elokuvan_elokuvateatterijuliste.jpegJuoppohullun päiväkirja on Juha Vuorisen saman nimiseen kirjasarjaan perustava elokuva. Elokuva kertoo eräänlaisen version paatuneen alkoholistin elämästä, sekä ”ammattiin” liittyvistä riskeistä.  Jos sattuu olemaan alkoholin ystävä, on elokuvaan helppo samaistua, mutta toki se tarjoaa viihdettä myös vähemmän janoisille arjen sankareille. Elokuva seuraa tarkasti kirjan juonta ja Juhan roolissa näyttelevä Joonas Saartamo loistaa tässä roolissa. Myös keskeisissä rooleissa ovat Juhan parhaat ystävät Kristian (Santtu Karvonen), Mikael (Johannes Holopainen) sekä Tiina (Krista Kosonen), johon Juha elokuvan aikana palavasti rakastuu. Juhan elämässä sattuu ja tapahtuu, eikä turvassa ole kukaan, kun  kallion kovin juomaseurue päättää lähteä rimpsalle. Juoppohullun päiväkirja on vetänyt kajaanin Biorex elokuvateatteriin joka ilta suuren määrän katsojia. Kun itse kävin kyseisen elokuvan katsomassa, oli salissa yksi paikka vapaana, eikä mikään ihme, elokuva on mielestäni paras kotimainen vuosiin. Tässä on elokuva joka on sohvaperunan unelma, koomisuutensa vuoksi vatsalihakset saavat treeniä,sekä elokuvassa juotavan alkoholi määrän takia tunnet itsesi lähes absolutistiksi.

JL

Kuva: Virallinen elokuvajuliste

Kouluavustajan mietteitä

opettaja3Sain netissä vinkin käydä lukemassa Paltamon Työvoimatalon riippumattomasta verkkolehdestä Paltarista (www.paltari.com) artikkelin, jossa kerrottiin Työvoimatalon hallitusta alasajosta. Alasajo alkaisi tammikuusta 2013 lähtien. Kyseisessä artikkelissa kerrottiin Työvoimatalon työpaikkakokouksen 18.12.2012 käsitellyistä asioista, jotka liittyivät tammikuussa alkaviin muutoksiin ja Työvoimatalon toiminnan jatkoon. Artikkelissa oli myös kohta kouluavustajista, jossa tarkalleen ottaen sanottiin näin ”Kouluavustajien työsopimukset lopetetaan keväällä kun koulut loppuvat, koska kouluavustajan työstä on joissain tapauksissa tullut jopa negatiivinen kannuste, kun jotkut viivästyttävät jatko- opiskeluitaan, koska kouluavustajan työssä tienaa paljon paremmin kuin opiskelijana. Se on sitäpaitsi kuulemma hauskaa. Työvoimatalon takia Paltamossa onkin oppilasta kohden ollut enemmän kouluavustajia kuin missään muualla.”

Lue lisää.

Kommentoinnista Paltariin

MC900345330Männäviikolla eräs lukija esitti näkemyksensä siitä, että miksi Paltaria kommentoidaan niin vähän. Että kun se julkaisualusta kysyy nimeä ja sahköpostiosoitetta, niin ihmiset eivät halua nimeään julkisuuteen varsinkaan negatiivisissa yhteyksissä, mikä on ihan ymmärrettävää.

Niinpä katson että yleisölle on syytä hiukan tarkentaa näitä pelisääntöjä:

Lue lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s