Etusivu 17.01.13

Työvoimatalolla yli neljäsataa työntekijää

2013-01-09-016Paltamon työvoimatalon ohjaavan työn lisän saajat kokoontuivat 9.1.2013 keskustelemaan tulevaisuudesta eli loivennusohjelmasta Työvoimatalolla 2013.  Samalla kerrattiin ohjaavan työn lisän saantiperusteet ja pohdittin erilaisia ongelmatilanteita.

Lue lisää.

Rapsutuskoirat iloa jakamassa

Bouviers_Bernois_Ganjo

Bernin paimenkoira

Kokeilimme työvoimatalolla ensimmäistä kertaa koirien käyttöä ihmisten päivän piristäjinä. Koirina olivat neljä vuotiaat Berninpaimenkoira Uri ja australianterrieri Pete. Uri on iso ja pehmeä, joka on muutaman kerran käynnyt hoitokodissa vanhusten päivää ilostuttamassa.Pete on pieni pirteä hännän heiluttaja joka ei rapsutuksiin väsynyt.

Lue lisää.

Moricon hanke etenee

Minna P

Minna Parkkinen toimii hankkeen talousvastaavana.

Cosplay (lyhennetty sanoista ”costume play”) on lähtöisin japanista ja se rantautui suomeen 90-luvun alussa, ja on saavuttanut viime vuosina suuren suosion. Jo pitkään suunniteltu Moricon hanke sai rahoituksen, Rahat saatiin ouluärvi leader ry:ltä Budjetti  tapahtumalle on 12 000€. Rahoilla hankitaan tapahtumaan kankaita,meikkejä, sekä maksetaan kutsuvieraiden majoitukset yms. Kankaat sekä muut tarpeelliset tarvikkeet pyritään hankkimaan Kainuulaisista kierrätys keskuksista, jolloin tuetetaan kestävää kehitystä.

Lue lisää.

Yksinäisyys vaikuttaa terveyteen

Lonely_runnerKohtasin opintoihini liittyen mielenkiintoista yksinäisyyden pohdintaa Juho Saaren kirjassa ”Yksinäisyyden yhteiskunta” (2012). Saari näkee yksinäisyyden lisääntyvänä ongelmana, koska olemme siirtymässä perheyhteiskunnasta ystäväyhteiskuntaan. Ennen perheyhteisö yleensä välitti ja huolehti toisistaan, myös yksinäisistä, kuten peräkammarin pojiksi nimetyistä ujoista miehistä, jotka vetäytyivät omiin oloihinsa. Nyt kun perheet ovat pienentyneet ja myös maan sisäisestä muutosta johtuen kauempana toisistaan perheyhteisö ei kanna enää niin suurta vastuuta toisistaan kuin ennen. Saari viittaa tähän kirjassaan.

Lue lisää.

Mutta eihän nyt ole lama?

USCurrency_Federal_ReserveIltalehti kertoi kahdestoista päivä että Suomessa on yli kolmesataa tuhatta ihmistä joilla on maksuhäiriömerkintä. (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011011212992407_uu.shtml)

Lue lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s