Etusivu 01.11.12

Paltamon kunnan etsivä nuorisotyöntekijä esittäytyy

Etsivä Nuorisotyöntekijä Sirpa Rautio

Laki etsivästä nuorisotyöntekijästä tuli voimaan vuoden 2011 alusta, joka velvoittaa kunnat toteuttamaan nuorisotyötä monialaisena yhteistyönä eri viranomaisten,  nuorten, nuorisoyhdistysten ja muiden nuorisotyötä tekevien järjestöjen kanssa. Etsivän nuoristyön tarkoituksena on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja auttaa hänet sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan ja itsenäistymistään sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille.

Lue lisää.

Työvoimatalo Facebookkiin

Työvoimatalon FB-sivu

Työvoimatalolle avattiin oma Facebook- sivu torstaina 25. lokakuuta.  Facebook-sivujen on tarkoitus toimia Paltamon työvoimatalon, Paltamon Työvoimayhdistyksen ja Verkkolehti Paltarin virallisena sivuna ja sähköisenä ilmoitustauluna.

Lue lisää.

Keksintöjen viikolla tapahtuu jälleen

Viikko 45 tuo taas Viitasaarelle monenlaisia uusia tuulia, kun valtakunnallinen keksintöjen Viikko järjestetään kuudetta kertaa.
Viikko käynnistyy maanantaina 5.11. TE-toimiston yrittäjävalmennuksella, jonka osallistujat pääsevät viikon aikana mukaan messuille ja muihin tilaisuuksiin. Keskiviikko 7.11. on omistettu hyvinvointialalle. Finnbeinghanke
järjestää ”Hyvinvointialan uudet tuulet” -seminaarin, jossa kuullaan muun muassa Aalto-yliopiston Anssi Tuulenmäen puheenvuoro ”Ideasta käytäntöön – Lupa ajatella eri tavalla”. Mukana koko päivän seminaarissa on myös Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM).
Varsinaiset Keksintöjen Viikon messupäivät ovat torstaista lauantaihin 8. – 10.11.2012.

Lue lisää.

Joulua tehdään vuosi vuodelta aiemmin, vai tehdäänkö?

Lokakuussa kauppoja kierrellessä alkaa olla pikkuhiljaa näkyvillä joulutuotteita, on valoja, koristeita ja monia nykyjoulun liittyviä asioita. Monia tämä kaupallisuus vaivaa enempi tai vähempi. Lokakuusta on vain 2 kk jouluun, ja niille ihmisille, joille nämä kauniit valosarjat, lyhdyt ja muut koristeet tuovat joulun tunnelmaa, niin heille on varmasti hyvä että tarjontaa on jo pari kuukautta ennenkin. Jotkut pitävät ”joulustressistä”, he eivät saa tunnelmaa aikaan ilman sitä ”töhötystä” kaupoissa ja tietysti viimetipassa, toiset ottavat rennosti tehden kaikessa hiljaisuudessa kauniita joulukortteja ja pikkuhiljaa virittäytyvät tunnelmaan kuukauden parin aikana. Toisille se ihana tuhti ruoka ja läheisten kanssa vietetty aika tekee joulun ja he eivät muuta kaipaa. On myös ihmisryhmä joiden joulun vietto tuntuu pahalle, he ovat yksin. Tässä pari kuukautta ennen H-hetkeä olisi hyvä alkaa miettimään, onko lähipiirissä yksinäisiä joulunviettäjiä, miksi niitä on ja voisiko jotenkin olla avuksi ja uskaltautua kysymään ”haluatko viettää joulun yksin? Meidän kanssa? Vai toivotko joulukirkkoon pääsyä, jos vaikka käyttäisin?”

Lue lisää.

Elätkö lämmitettyä eilistä?

Onko pimeää? Onko kylmä? Onko tylsää? Vituttaako niin kuin pientä oravaa, joka arvioi seuraavan oksan 30cm todellista lähemmäksi?

Joulukuun 7. päivänä (perjantai) olisi oiva päivä tehdä jotain, jota et ole ikinä ennen tehnyt. Jotta et eläisi lämmitettyä eilistä, voit myös tehdä asioita, joita et ole aikoihin tehnyt tai tehdä asioita erilailla kuin ennen. Tekisitkö jopa  jotain, josta haaveilit lapsena; ”Sitten, kun olen aikuinen aion…”?

Lue lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s