Etusivu 25.10.12

Yrittäjäkurssi HIOMO Työvoimatalolle

TIEDOTE:

Paltamon työvoimatalolla käynnistyy kaksi Intotalon järjestämää yrityskoulutusta (Hiomo-valmennusohjelma). Koulutus on työvoimatalon työntekijöille maksuton. Koulutus tapahtuu työaikana. Koulutuksen kesto on viisi kuukautta ja se toteutetaan sekä koulutuspäivinä että omien ideoiden kehittelynä. Koulutuspäivät tapahtuvat Paltamossa ja Kajaanissa.

Lue lisää.

Virtaa Saari ja Koski-hankkeissa

Virta-hanke on Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla toimiva hanke, jonka tavoitteena on syrjäytymisvaarassa olevien henkilöiden syrjäytymisen ehkäiseminen, osallisuuden lisääminen ja sosiaalinen vahvistaminen. Hankkeen hallinnoijana toimii Kainuun maakunta -kuntayhtymä. Toteutusaika on 1.4.2011-31.10.2013.

Lue lisää.

Asumistyöryhmän kokous nro 13

Pidettiin 16.10 Työvoimatalon ideariihessä. Paikalla olivat Anne Huotarin lisäksi Marisanna Jarva, puheenjohtaja, Marjatta Leinonen seurakunnalta, Kaisa Toivonen, lapsi ja nuorisojärjestöjen edustajana, Ilkka horto yrittäjistä, Eino Kiviranta eläkeläisistä, Kari Heikkinen vapaa-ajan asukkaiden edustajana, Harri lindroos teknisistä palveluista ja Anu Tervonen elinkeinopalveluista.

Lue lisää.

Sämpylöitä, nuorisotyötä ja Neljä Hoota

Harkinta – Head / Harjaannus – Hands / Hyvyys – Heart / Hyvinvointi – Health

Senni, Emma ja Heta ovat juuri saaneet sämpylät uuniin.

4H ´n teesit toteutuu kun ”tekemällä oppii”, kertoo Paltamon 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Anu Niskanen.  Paukkulaan on tänä iltapäivänä kokoontunut kaikki Paltamon nuorisotyöntekijät ja kymmenisen nuorta leipomaan sämpylöitä ja vaihtamaan kuulumisia. Paikalla on siis Anu Niskasen lisäksi uudet nuorisotyöntekijät;  nuoriso-ohjaaja Ismo Leinonen, etsivä nuorisotyöntekijä Sirpa Rautio, sekä seurakunnan nuorisotyöntekijä Marja Remes.  Leipominen tapahtuu useammassa pienryhmässä, jotka kukin valmistavat noin 25 sämpylän taikinan ja leipovat siitä sämpylöitä syödäkseen ne paikan päällä ja ylimääräiset lähtevät tietenkin mukaan kotiinvietäväksi.  Anu on tehnyt säännöt selväksi – jos et osallistu leipomiseen, et myöskään syö. Tätä sääntöä noudatamme kaikki, myös me aikuiset ja toimittajakin joutuu käärimään hihat. –  Ja mikäs siinä, hyvässä seurassa leipominen on todella kivaa!

Lue lisää.

Sadunkerrontaa kehonkielellä

Kuudestoista päivä Korpitien koululla esiintyi  Routa- ryhmä teemalla ”uskallanko”.

ROUTA

on kajaanilainen avoin nykytanssin tuotantoryhmä, joka perustettiin kymmenen vuotta sitten. Kotinäyttämö on Generaattorilla.

Tehtävänä on korkeatasoisen ja persoonallisen tanssitaiteen tuottaminen, jonka juuret nousevat kainuulaisesta maaperästä.

Lue lisää.

Karkki vai kepponen?

Kansanperinne kertoo että jos tahtoi saada mustia lampaita, piti Kekrinä nakata musta heinätukko lammasnavettaan. Kansanperinne ei taida kertoa että jos jo lokakuun lopulla heinät olivat mustia, sato oli mennyt pilalle eikä keväällä saanut paljon minkäänlaisia lampaita.

Lue lisää.

Oletko lähettänyt Paltariin sähköpostia?

Tarkistathan oikean kirjoitusmuodon!

Sähköpostiosoite on:

toimitus@paltari.com

Vanhakin sähköposti toimii edelleen, mutta huomioi, että työvoimatalo – sanan lopussa ei ole N-kirjainta!

tyovoimatalo.verkkolehti@gmail.com

Toimitus kiittää kaikkia ahkeria aineistojen toimittajia!

Kuva: Office

 

One response to “Etusivu 25.10.12

  1. aimonikkinen

    Hyvä Minna. Ehkä päästään vielä joskus kartalle. Asiaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s