Etusivu 03.01.13

Opiston punttisaliremontti loppusuoralla

IMG_0408Syksymmällä toiminnanjohtaja Anne Huotari, kunnanjohtaja Arto Laurikainen, kuntoutusohjaaja Anneli Keränen ja dokumentoija – kehittäjä Heikki Rantala olivat kokoustaneet Kainuun Opiston rehtorin, Heikki Törmälehdon kanssa tulevista kursseista niin samalla oli tullut puheeksi punttisalin huono kunto ja ”äijäkerhon” tekemisen puute. Niinpä ideoitiin tällainen työkokeilu jossa äijät ovat korjaavinaan punttisalin lattiaa ja pitävät päiväkirjaa kolotuksistaan ja muusta työvireestään mahdollista kuntoutusta, tai jopa eläkehakemusta silmälläpitäen. Työterveyslääkäri Jouko Soukainen on myös tässä vahvasti mukana, onhan se erinomainen keino saada yksilöllistä tietoa kunkin henkilön kohdalta mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.

Lue lisää.

Herra Erkin mukana metsässä

301220126711Hyvä satunnainen lukija.
Loppu on jo lähellä.
Vuoden viimeisen ja juttusarjan toiseksi viimeisen retken tein puolen vuoden tauon jälkeen hiihtimillä, elikkäs suksilla. Lähdin urheasti matkaan sunnuntaina 30.12 aamupäivällä, tuulta uhmaten. Lämpötila oli 7 astetta pakkasen puolella ja koko yön jatkunut lumisade taukosi sopivasti vähäksi aikaa juuri lähtöni alla. Myöhemmin iltapäivällä se alkoi uudelleen, muuttuen välillä vesisateeksi joka jäätyi hetkessä alas tultuaan. Tällaisia alilämpöisen veden kuuroja satelee joskus näin talvisaikaan. Tämän kertainen kesti puolisen tuntia, minkä aikana varsinkin autoilijat kärsivät heikentyneestä näkyvyydestä. Iltaa kohti ilma selkeni, mutta lumisateita on riittänyt senkin jälkeen ihan mukavasti.

Lue lisää.

Työttömyysturvalakiin tuli muutoksia vuoden alussa

MH900233309

Työttömyysturvalakiin tuli muutoksia vuoden 2013 alussa. Seuraavassa on vain osa Työ- ja elinkeinoministeriön tekemistä muutoksista .

Lisäksi tulee myöskin sosiaali- ja terveysministeriön muutoksia joista kerrotaan myöhemmin.

Lue lisää.

EU-sertifioiduilla lämpöpumppuasentajilla tyytyväisiä asiakkaita

Outunit_of_heat_pumpLämpöpumppuala on kasvanut voimakkaasti viime vuosina energian kallistumisen ja kiristyvien kulutusdirektiivien myötä. Moni uudisrakentaja valitsee maalämmön. Suuren suosion saavuttanut ilmalämpöpumppu löytyy yhä useammasta kodista, sillä moni haluaa säästää lämmityslaskuissa, saada viilennystä kesähelteillä ja lisälämpöä talvella. Alalla on osaavia yrittäjiä, mutta myös ylikuumenemista on jonkin verran tapahtunut.

Lue lisää.

Loppiainen

MH900415370Loppiainen on kristikunnan vanhimpia juhlia, vanhempi kuin joulu. Kuudentena päivänä tammikuuta vietettävään loppiaiseen on aikojen saatossa kytkeytynyt useita eri aiheita.

Loppiainen vakiintui jo 200-luvulla, jolloin sitä vietettiin Jeesuksen syntymäjuhlana. Juhlan ajankohdaksi tuli siihen aikaan 6.1. vastapainoksi 5.1. vietetylle pakanalliselle aurinkojuhlalle. Loppiaista saatetaan vielä nykyään sanoa vanhaksi jouluksi. Sanonta johtuu siitä, että Venäjällä käytettiin juliaanista kalenteria 1918 saakka. Sen mukaan joulu oli samaan aikaan kuin loppiainen meidän gregoriaanisessa kalenterissamme.

Lue lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s